Blog Jualan

Dijemput mengunjungi blog jualan saya di http://jualanshiros.blogspot.com/ Terima kasih.

Tuesday, May 12, 2009

Sambungan:DIY raga dawai

Rakan seforum, Harris mencadangkan buat tingkap kat raga tu. Maka pagi² hari sabtu lepas breakfast, aku dah bersila meneruskan projek raga dawai nih.

Tengok tu, aku buat tingkap.


Plan nak masukkan bellina blue dlm raga ni, tengoklah akar dia yang dah terjulur tu.



Ku sumbatkan moss dengan berhati² hingga menutup akar yg terjulur tadi. Letakkan penggantung plastik di sebelah hujungnya.


Taraaaaaaa................


Hasil yang kedua, kali ni tingkap di atas. Letakkan dawai dibelakangnya untuk digantung.


Minggu ni projek apa pulaklah yee.....he..he..he.....

3 comments:

Adiwarnatasya said...

Kreatif la akak nie.
Gud idea.
Boleh Adi cuba kat rumah.Mesti Mama suka.Cantik kan.Nampak unik.

Shida said...

Adi, bila dah takde pasu, mulalah fikir cara lain untuk menggantikannya.

kak yong said...

idea raga jaring ni bagusla...
Nak cuba jugaklah..