Blog Jualan

Dijemput mengunjungi blog jualan saya di http://jualanshiros.blogspot.com/ Terima kasih.

Wednesday, May 27, 2009

Orkid nugget


Masa memula baca diorg bersembang kat forum cari tu pasal Orkid nugget ni, tertanya² juga kenapa ia dipanggil 'nugget'. Terus rasa ingin mencuba meronta².


Alhamdulillah, kebetulan kat nursery Dengkil tu ada jual, RM10 per pack. Apalagi, rembatlah se pack. Rupanya tak cukup, separuh jer yg dapat makan nugget nih....


Perihal nugget ni, ada juga dengar ada bahan yg meragukan iaitu swine. Yelah, walaupun benda tu tak jadi darah daging kita apatah lagi orkid bukan sumber makanan kita, tapi tak maulah ada unsur² haram berhampiran rumah kita,kann......


Maka terjumpalah, dgn bantuan Naz, iklan di bawah....


- Very effective for all orchids.
- Also suitable for other plants like cacti, bonsai and indoor ornamental plants.
- 100% chemical free.
- Comes in odourless nugget form, suitable for indoor use.
- Environmental friendly.
- Contains no animal waste.
- Very easy to use.
- Made from oil palm waste.
- Promotes healthy plants and long lasting flower.
- Proven result.
- Very reasonable price.
- Made in Malaysia.

Direction For Use:
- Unlimited amount once per month.
- No special measurement needed.

Pricing:- RM 9.00 per 1.0 kg packet. (Discount will be given for purchase of more than 20 packets or self collection)
- Free delivery within 20 km from Klang town with minimum purchase of 10 packets.
- For purchase less than 10 packets or beyond 20 km from Klang town, delivery can be arranged with reasonable charges.

Contact detail:- 019-2101936/ 019-6011936/ 012-2579929 (Mr.Ten)Dealers wanted. (Anyone interested, please contact the above number)


Sumber:http://forum.lowyat.net/topic/1014969


Erm....oklah tu,kan. Maka akupun dah beli untuk kali kedua, last pack yg tinggal. Balik rumah terus tabur pun masih belum cukup, isy byk sangat ker orkid aku nih...ha..ha..ha...

7 comments:

Aya said...

Salam,
Shida, saya baru je beli nugget tu, mula2 tu ragu-ragu juga tapi setelah dapat maklumat dari Shida, lapang dada... baru nak cuba kat orkid saya...tq for the information.

Chef Aduka said...

hahaha nugget tuh jgn tertipu...ada yg tak ori tau....

Shida said...

Aya, ye, nugget ni bagus sebagai supplement untuk orkid. Kaedah pembajaannya pun senang.

Shida said...

Chef, alamak yeke ada yg tipu punya, aisey baru nak ubah citarasa...kui..kui...

Aya said...

kalau nak tau ori ngan tak ori,camne...

Kunang-Kunang said...

RM10 sepeket oklah shida. kak ani beli di sungai buluh RM15 sepeket. Kalau kebetulan Shidah beli lagi tolong beli untuk akak boleh. Bila kebetulan shidah ke rumah kat tina, tinggalkan kat situ nanti akak ambik.

Terima kasih shidah.

苦瓜鹹蛋Star said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社