Blog Jualan

Dijemput mengunjungi blog jualan saya di http://jualanshiros.blogspot.com/ Terima kasih.

Monday, April 27, 2009

Dendro hirota compactum



Dendrobium hirota campactum, dah lama dia tak berbunga, sekali dia berbunga keluar 2 spikes. Asalnya gantung kat pokok area dapur kat belakang rumah, bila dah keluar spike aku pun alihkan ke depan.

Aritu aku cakap dgn dia, bunga kau dah habis, nanti mama alihkan ke belakang ye.....

Tup tup tak lama lepas tu dia dia keluar spike lagi. Ha..ha..ha...mesti dia tak mau duduk kat belakang, suka interfrem kat depan jer.

X jadilah mama nak transfer ke belakang semula.

4 comments:

MINAT ORKID said...

KALAU MASUK PERTANDINGAN DAH TENTU SI HIROTA NI MENANG KATEGORI DENGAR CAKAP.

Chef Aduka said...

warna cantik jugak...tapi skg nih saya kureng minat dah dgn dendrobium skg nih....tapi kalau mini dendro tu...suka la gak...sebab kecik2 cute!!!

Shida said...

To Minat orkid: itulah, orkid ni kalau dipujuk pujuk takmo berbunga, kadang-kadang kena ugut jugak..he...he..he...

Shida said...

To Chef Aduka, saya mula² minat orkid memang suka beli dendro hibrid, sekarang suka dendro spesies pulak.