Blog Jualan

Dijemput mengunjungi blog jualan saya di http://jualanshiros.blogspot.com/ Terima kasih.

Monday, August 17, 2009

Caelogne-antara yg dibeli dan diambil di tepi jalan.

Caelogne: Memang banyak dah koleksi cuma banyak yg belum nak berbunga. Kebanyakkannya yang dibeli di Kk. Ada juga yg kiok....ermm...biasalah tu.

Caelogne prasina (kredit to Bro Shaiful yg beritahu namanya) ini di ambil di tepi jalan. Di mana, hee...he....biarlah rahsia. Banyak sangat sebenarnya cuma abang ambil 1 clump sajer. Katanya jangan tamak.

W/pun bunganya halus, tak pelah. Namanya pun free.



Caelogne swaniana, beli dari sahabat di Kuching. Cukup puashati sebab pokoknya sangat sihat dan segar w/pun telah merentasi Laut China Selatan. Sehelas daunnya pun masih belum ada yang layu hingga sekarang. Ermm....kira² 3 bulan yg lepas selepas membelinya.





Menatap bunganya memang mengasyikkan. Cantik, ayu jelita dan memiliki aroma segar. Macam bau hutan......
Harap caelogne yg lain akan turut berbunga......

4 comments:

Adiwarnatasya said...

Salam,
Akak cantekkknya bunga nie:)
Terpesona Adiwarna.

fzi said...

Salam shida...
cantiknya okid putih nih... akak suka kalu yang wangi2 ni...hehe

Selamat berpuasa shida...jemput datang umah akak lepas raya nanti ya.. InsyaAllah ada rezeki nak buat open house... shida e-mail akak di fzi.pkasih@gmail.com

Shida said...

Adi, terima kasih sudi lagi singgah cnie. Akak turut terpesona dengan bunganya, sebab tu beli. Lega dia dah berada di taman.

Shida said...

Wslm Kak Fzi,
Terima kasih masih sudi singgah cnie.

Selamat berpuasa juga untuk akak.
Insya-Allah, kalau ada rezeki boleh juga...he..he..he...