Blog Jualan

Dijemput mengunjungi blog jualan saya di http://jualanshiros.blogspot.com/ Terima kasih.

Wednesday, July 29, 2009

Cymbidium dayanum

Masa ke Kk awal tahun dulu, antara orkid yang ku beli ialah Cymbidium dayanum. Sebenarnya tak tahu pun cym yg aku beli tu dayanum atau apa sebab belum berbunga. Akhirnya dia berbunga jugak selepas makan kerang 3 ekor....ha..ha...ha....(cym aku dah jadik karnivor)


Oklah, kita tengok detik² indah dia nak kembang.




Dah kembang, cantiknyaaa...warna merahnya menyeluruh.





Alhamdulillah, syukur......

6 comments:

juliadam said...

Subhanallah....
cantiknya......
nanti kalau ada cutting yang hendak di jual, akak chop dulu yea.

Adiwarnatasya said...

Akak,
Tanteknyer...:)
Akak sihat ker?
Lama tak dgr berita...:)

chekamala said...

mmg cantik, meleleh lak tenung lelama.

Anonymous said...

chanteq3x..ske tgk
sy baru nak jd orchid grower
nursery serdang yg akak ckp tu kt mane eh? sbb sy duk UPM je

hakim72 said...

jual la sikit kat kim!

~~@lyci@~~ said...

amboi.. cantiknya..

kak, blog orkid mmg dah lama xupdate.. tp tuannya still minat lagi kat orkid hehe.. tungguuuuuu...