Blog Jualan

Dijemput mengunjungi blog jualan saya di http://jualanshiros.blogspot.com/ Terima kasih.

Friday, March 26, 2010

Aerides lawrenceae

Aerides lawrenceae ini dibeli secara cutting di Serdang dengan harga RM20. Agak panjang juga, ermm...dlm 2-3kaki. Memang puas hati membelinya.

Tak perlu tunggu lama untuk berbunga...agak terkejut juga pada mulanya bila ternampak spikenya yg keluar.

Bunga ini kembang sewaktu aku masih berada di Langkawi, sampai saje di rumah terus menuju ke arahnya untuk melihat bunganya w/pun pada tengah malam.

Ada bau tapi agak 'sengak' sedikit jadi taklah asyik aku nak cium....suka dengan bunganya yg cantik, kembang sempurna.

Jom kita nikmati keindahannya.






Syoknyaaaa.....

4 comments:

juliadam said...

shida,
bertuahnya awak, akak beli cutting $45 dan keiki dia beri $25.
tapi aerides phillipines dia beri cutting $25,
jeles tau, sebab jenuh akak pujuk dia tak beri.
ingat tak akak beli lawrencea masa pegi dgn awak tu, yang pegi second time tu......

http://orkidland.blogspot.com said...

ada anak tak? nak...

Cath J said...

ehhh... lain la species ni.. tak pernah nampak la...

beautiful!!!

chomby said...

salam kak,,chomby ni,,hehe,,lawar betul akak nye koleksi ye,,tahniah