Blog Jualan

Dijemput mengunjungi blog jualan saya di http://jualanshiros.blogspot.com/ Terima kasih.

Wednesday, December 24, 2008

Yang Kak Tina belikan...

Ya Allah, dalam diam² mengorder dengan Kak Tina, beginilah banyaknya orkid yg Kak Tina tolong belikan untuk aku. Terima kasih banyak² Kak Tina atas kesudian menjadi "Purchasing Manager" kami...

Inilah kotak yg ku angkut dari rumah Kak Tina di Bukit Jelutong.


Catt kuning lip pink ni pada mulanya aku tak berkenan, yelah tengok dalam gambar aje,kan...Dah tengok dgn mata kepala sendiri, wah cantiknya apatah lagi lipnya itu...dan juga clump yg besar dengan harga RM20 something.....terus aku kata ye pada Kak Tina untuk mengambilnya.


Phal,


Cutenya warna catt ini,kan....begit menawan kalbu, jiwa dan ragaku....


Catt purple lip kuning, bunganya besar, clump juga besar...dan bau yang wangi....aromanya menusuk jiwa.


Catt light purple seakan pinkish, warna begini memang idamanku selalu.



Keesokkan paginya, w/pun hari cuti aku tetap bangun awal jam 5.30am kerana belum puas bermesra dengan orkid yg baru tiba ini. Bila ku bukakan pintu, bau harum seharum orkid menusuk ke hidung dan terus ku cium satu persatu orkid yang terdapat di situ....
Masya-Allah, memang wangi .....
Ada lagi sebenarnya, bulbo, phal penang girl dan juga cutting epidendrum.
Oh ye, semua ni cost me RM105.00. Tak kisah asalkan jiwaku tenang bersama orkid.
Sekali lagi jutaan terima kasih pada Kak Tina, harap tak serik belikan orkid untukku lagi.

3 comments:

fadh said...

kite dah mula jatuh cinta pada orkid laaa... tapi nak menjaganye malas laa pulak... camner ni kak shida?

Shida said...

Fadh, kalau dah jatuh cinta apa salahnya mencuba, sebenarnya men'jaga' orkid macamlah kita menjaga anak kita, he..he..he...perlu dibelai dengan kasih sayang....

namida said...

shda
aku rasa bebaloi 105 tu...sbb cattnya lawo2...especially yg color soft tu..mmg menusuk jiwa menawan kalbu..heheh