Blog Jualan

Dijemput mengunjungi blog jualan saya di http://jualanshiros.blogspot.com/ Terima kasih.

Tuesday, February 17, 2009

Orkid dr Kk dah kembang.....

Siapa kata orkid hutan dr Sabah susah nak hidup di sini?

Belum cuba belum tahu.

Ini buktinya,

Luisia,

Pokoknya seperti tulang²....bunganya kecil dan menarik sekali.

Anosmum,



Aku memang peminat anosmum kerana wangiannya. Ada 10 pots pun tidak menjadi masalah...
Phalaemopsis amabilis,

W/pun daunnya tidak begitu cantik, almaklum ambil dari hutan..melalui perjalanan yg jauh hingga ke rumahku, tetapi kualiti bunganya sedikit pun tidak ada cacat celanya.
Puas aku menatap orkid sabah ini, harap yg lain juga akan hidup segar dan berbunga terutamanya bulbo dan caelogne.



6 comments:

MINAT ORKID said...

Salam , Shida anosmum u mengancam le. Garang je bunganya. Nak tanya,phal cc merah tu kat mana jumpa, dah lama cari tak dapat lagi...

MINAT ORKID said...

Salam , Shida anosmum u mengancam le. Garang je bunganya. Nak tanya,phal cc merah tu kat mana jumpa, dah lama cari tak dapat lagi...

Shida said...

Wslm Minat Orkid, anosmum tu saya beli di Sabah. Phal cc merah tu saya jumpa di nursery orkid di Bukit Changgang, Kuala Langat. Saya memang plan nak beli hujung bulan ni lepas gaji, harap² stok masih ada. Kalau ada stok lebih, saya beli lebih utk kawan lain yg berminat.

MamaAliffAysraaf said...

Cantiknya orkid!

MINAT ORKID said...

Salam Shida,Phall cc merah tu kalu tak berat bahu memikul tolonglah belikan.Nanti saya bnk in ongkosnya. waqiahtabarak@yahoo.com

Shida said...

Minat Orkid, insya-Allah, kalau stok dia byk saya beli byk utk kawan² juga, nanti saya update lagi.